Examinat de William Draper, DVM la 01 februarie 2012

Examinat de William Draper, DVM la 01 februarie 2012

Se înțeleg bine cu toți membrii familiei. Se vor adapta la stilul de viață al proprietarului lor, indiferent dacă acesta este mai relaxat sau mai activ.

În ciuda faptului că au blana mai lungă, sunt ușor de întreținut cu periaj regulat. Au un nivel de energie moderat, deci nu au nevoie de multă mișcare, dar nu le place să fie lăsați singuri mult timp. 

Labrador. Deseori denumit „câine de familie perfect”, golden retriever este una dintre cele mai populare rase din SUA. Sunt loiali, blânzi și excelenți cu copiii. 

Acești câini sunt adaptabili și se înțeleg bine în aproape orice gospodărie. Va trebui să-i antrenezi, dar ar trebui să fie un proces ușor. Vor pierde mult o dată sau de două ori pe an, moment în care va trebui să le îngrijești în fiecare zi, dar altfel ar trebui să aibă nevoie doar de periaj săptămânal și de băi ocazionale. Golden retrievers au nevoie, de asemenea, de mult spațiu pentru a alerga să facă mișcare și să evite plictiseala. 

A continuat

Pudel. Există trei dimensiuni de pudel: jucărie, miniatură și standard. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, pudelii sunt inteligenți, extroverti și ușor de dresat. Indiferent de mărime, pudelii sunt activi. De asemenea, au nevoie de o îngrijire mult mai regulată decât unele dintre celelalte rase de pe această listă. Considerați o rasă hipoalergenică, acești câini nu vărsă, ceea ce îi face o alegere excelentă pentru iubitorii de câini cu alergii.

Mops. Pugii sunt mici, iubitoare și fermecătoare. De asemenea, sunt prosti și iubesc să se arate. Crescuți inițial pentru a fi câini de companie, pugii sunt dornici să mulțumească și le place să-și urmeze oamenii peste tot. Ei prosperă în case unde pot primi multă dragoste și atenție. 

Unul dintre defectele lor este că pot fi puțin încăpățânați, dar îi poți antrena cu multă răbdare și răsfățuri pentru motivație.

Considerații legate de stilul de viață

Înainte de a aduce acasă orice câine, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

Unde locuiți. Câinii mai mari au nevoie de obicei de mai mult spațiu decât cei mai mici pentru a alerga și a se juca. Dacă vă închiriați casa sau locuiți într-o zonă cu o Asociație de Proprietari, ar trebui să verificați și dacă există restricții de dimensiune sau de rasă. 

Vârstele copiilor tăi. Copiii mici pot fi aspri în mod neintenționat, ceea ce poate răni un câine mic. Câinii mai mari sunt de obicei mai robusti. Indiferent de situatie 

câinele de mărimea pe care o alegeți, asigurați-vă că monitorizați împreună copiii mici și câinii.

Nivelul dvs. de activitate. Rasele precum golden retrievers și boxeri au nevoie de multă mișcare. Dacă ești o persoană activă, poate fi un partener ideal. Dacă trăiești un stil de viață mai sedentar, un câine mai puțin activ ți se poate potrivi mai bine. 

Cât timp petreci afară din casă. Unii câini, cum ar fi pugii și Cavalier King Charles spaniel, prosperă atunci când primesc multă dragoste și atenție. Dacă sunteți afară câteva ore pe zi, asigurați-vă că selectați o rasă care nu îi deranjează să fie singură. 

Referință medicală WebMD Examinat de Amy Flowers, DVM la 30 iunie 2021

Surse

SURSE:

American Kennel Club: "Cele mai bune rase de câini pentru copii”, „Bichon Frise," "Cavalier King Charles Spaniel," "Labrador."

Clubul American Boxer: "Faceți cunoștință cu Boxerul — O rasă unică."

Societatea prostect efecte adverse umană din Macomb: „Spațiul personal”.

Bunăstarea câinilor pug & Asociația de salvare: "Deci vrei un pug?"

TherapyPet: "Fapte despre caniche: tot ce trebuie să știți înainte de a adopta."

Versatilitate la pudeli: "CUMPARAREA UN POODLE."

Poate fi sfâșietor să vizionați: chiar înainte de prima bătaie de tunet, câinii, altfel bine comportați, încep să se plimbe, să gâfâie, să se agațe de stăpânii lor, să se ascund în dulap sau să se blocheze în spatele toaletei. În cazurile severe, vor trece prin gips-carton, vor mesteca covoare sau vor sparge ferestre în panica lor crescândă.

Fobia de furtună la câini este reală, nu neobișnuită și nu ar trebui ignorată, spun experții.

"De cele mai multe ori ei nu cresc singuri din asta și mulți se vor agrava cu timpul dacă nu se face nimic," spune Matt Peuser, DVM, medic veterinar la Olathe Animal Hospital din Kansas.

De ce apare fobia de furtună și ce poți face dacă câinele tău suferă de ea?

Declanșează fobia furtunii

Medicii veterinari nu cunosc toți factorii declanșatori, dar bănuiesc că câinii sunt declanșați de o combinație de vânt, tunete, fulgere, modificări ale presiunii barometrice, electricitate statică și bubuituri de joasă frecvență care precedă o furtună pe care oamenii nu o pot auzi. Potrivit unei teorii, câinii experimentează șocuri dureroase din cauza acumulării statice înainte de furtună.

Anxietatea se agravează adesea pe parcursul sezonului, pe măsură ce furtunile devin mai dese.

Câinii încep adesea să aibă atacuri de panică legate de furtuni, aparent de nicăieri, spune Barbara L. Sherman, PhD, DVM, profesor asociat de comportament veterinar la Colegiul de Medicină Veterinară a Universității de Stat din Carolina de Nord și fost președinte al Colegiului American de Comportament Veterinar.

"Proprietarii vin și spun: „Nu a fost așa anul trecut," Sherman spune WebMD. "Este cu adevărat chinuitor să vezi că acești câini, care sunt de obicei însoțitori calmi, sunt grav afectați de furtuni."

Rasele de păstori, cum ar fi border collies, pot fi predispuse la această problemă, potrivit unui sondaj pe internet realizat de cercetătorii de la Universitatea Tufts. Câinii cu alte comportamente de frică, cum ar fi anxietatea de separare, par, de asemenea, mai predispuși la panică.

Unii câini cu fobie de furtună se tem și de alte zgomote puternice, cum ar fi focuri de artificii sau împușcături, dar altora le este frică doar de furtuni.

Ce să fac? Nu există o soluție ușoară și, dacă câinele dvs. nu este afectat doar ușor, poate fi dificil de tratat, spun veterinarii. Dar există o mulțime de instrumente pentru a reduce suferința câinelui tău în timpul sezonului furtunilor:

A continuat

1. Recompensează comportamentul calm pe tot parcursul anului.

Mulți stăpâni fac greșeala de a încerca să consoleze și să mângâie un câine înfricoșat care scâncește sau se cațără pe ei, dar asta doar încurajează comportamentul de panică, spune Sherman.

"Nu vrem ca stăpânii să-și ceartă câinele, dar nu vrem să-l răsplătească pentru că este lipicioasă, deoarece asta va crește comportamentul lipicios," ea spune.

În schimb, exersează-ți să-ți faci câinele să se stabilească la comandă. Sherman sfătuiește clienții să pună un special "interior" lea câinelui și exersează ca animalul să se întindă la picioarele lor în timp ce lăudăm comportamentul calm.

"Ar trebui să exerseze când nu este furtună, astfel încât câinele să învețe rutina," ea spune. "Când vine furtuna, atunci ei pun lesa și spun: „Hai și întinde-te aici”, iar câinele încă știe ce să facă."

În timpul furtunii, puteți încerca, de asemenea, să distrageți atenția câinelui oferindu-i jucăria preferată, jucându-l, mângâindu-l și hrănindu-l, atâta timp cât câinele rămâne calm, spune Peuser.

"Ceea ce încerci să faci este să-i faci să uite de furtună și să înlocuiască [teama] cu ceva pozitiv," el spune.

2. Oferă câinelui un loc sigur unde să poată merge în timpul unei furtuni.

Ar putea fi o ladă deschisă, un subsol unde câinele nu poate auzi sau vedea ce se întâmplă afară, o cameră interioară cu muzică sau o baie.

Lasă-ți câinele să decidă: observă unde merg în timpul unei furtuni și, dacă este posibil, permite accesul la ea.

Asigurați-vă că câinele dvs. poate să vină și să plece liber, deoarece unele animale devin mai anxioase dacă sunt închise. Sherman a tratat un golden retriever care era închis într-un garaj și, în încercarea de a scăpa în timpul unei furtuni, a zgâriat gips-cartonul ușii care ducea spre casă.

3. Luați în considerare o îmbrăcăminte confortabilă.

Cămășile și împachetările confortabile, special concepute pentru a calma câinii anxioși, merită încercate, spune Sherman, care a consultat pentru Thundershirt, o așa-numită îmbrăcăminte de presiune despre care se spune că are un efect calmant similar cu înfășarea unui bebeluș. Unii câini răspund, de asemenea, purtând o pelerină metalică căptușită cu material textil, comercializată ca Storm Defender, care pretinde că protejează câinii de șocurile statice.

Până acum, beneficiile acestor articole de îmbrăcăminte sunt anecdotice. Un studiu din 2009 a descoperit "a existat o tendință ca Storm Defender să aibă performanțe mai bune" decât o pelerină placebo, dar rezultatele au fost nesemnificative din punct de vedere statistic, a spus autorul studiului Nicole Cottam, MS, coordonator al serviciului de comportament la Universitatea Tufts, Școala de Medicină Veterinară Cummings. Cercetătorii Tufts efectuează în prezent un studiu sponsorizat de producătorii Anxiety Wrap, o altă îmbrăcăminte de compresie.

A continuat

4. Iarna, desensibilizează-ți câinele la sunetele unei furtuni.

Redați un CD cu înregistrări cu tunete la niveluri suficient de scăzute pentru a nu-ți speria câinele, în timp ce le oferiți drăguțe sau jucați un joc. Creșteți treptat volumul pe parcursul mai multor luni, oprindu-vă dacă câinele dumneavoastră prezintă semne de anxietate. Scopul este să vă obișnuiți câinele cu sunetul tunetului și să îl asociați cu lucruri bune, spune Peuser.

Experții avertizează că desensibilizarea poate avea un succes limitat într-o furtună reală, deoarece puteți recrea doar zgomotul, și nu ceilalți factori care pot deranja câinele, cum ar fi electricitatea statică sau modificările presiunii barometrice.

5. Cere sfatul medicului veterinar.

Medicul poate avea mai multe idei pentru modificarea comportamentului și poate evalua dacă medicamentele pot fi, de asemenea, necesare.

"Nu orice câine are nevoie de medicamente anti-anxietate, dar câinii care se află într-o stare oribilă de anxietate ridicată vor beneficia cu adevărat," spune Sherman. În cazurile severe, proprietarii își vor menține câinii cu medicamente pentru tot sezonul, în timp ce alții își dau medicamentele câinelui dimineața, dacă există șansa de o furtună mai târziu.

Un studiu din 2003 al medicilor veterinari de la Universitatea din Georgia a constatat că 30 din 32 de câini cu fobie de furtună au prezentat o îmbunătățire semnificativă atunci când li s-au administrat medicamente combinate cu modificarea comportamentului și desensibilizarea.

"Avem norocul nostru cu un plan de management care include modificarea unor caracteristici ale mediului, aplicarea unor tehnici de modificare a comportamentului și, adesea, unele medicamente anti-anxietate," spune Sherman. "Lucrați cu medicul veterinar pentru a elabora un plan de tratament."

Funcția de sănătate a animalelor de companie WebMD Examinat de Audrey Cook, BVM&S pe 08 iunie 2012

Surse

SURSE:

Barbara L. Sherman, PhD, DVM, profesor asociat de comportament veterinar, Universitatea de Stat din Carolina de Nord Colegiul de Medicină Veterinară; fost președinte al Colegiului American al Comportamentilor Veterinari. Dezvăluire: fost consultant pentru Thundershirt.

Matt Peuser, DVM, medic veterinar, Olathe Animal Hospital, Kansas.

Nicole Cottam, coordonator al serviciului de comportament, Universitatea Tufts, Școala de Medicină Veterinară Cummings.

Societatea Umanică a Statelor Unite.

Denise Richards vorbește deschis despre câinii ei. Vă va spune despre locurile lor de cazare (nu prea ponosite), despre muzica pe care o ascultă (clasică) și despre ce gătește ea când sunt bolnavi (dovleac cu orez și pui). Dar întreabă-o exact câți locuiesc sub acoperișul ei și vei descoperi amploarea obsesiei ei canine.

"Numărul variază, pentru că deseori sunt în familie," spune Richards, ocolind întrebarea. "Să spunem doar: am construit o cameră pentru câini la mine acasă."

Actorul și fostul model, în vârstă de 40 de ani, care a jucat rolul unui "Bond girl" vizavi de Pierce Brosnan în Lumea nu este de ajuns și a apărut în sitcomul de succes Seinfeld, propriul ei E! reality show și, mai recent, NBC 30 Stâncă, este adevărata afacere când vine vorba de salvarea câinilor. Ea nu numai că scoate puii din linie pentru eutanasie la adăpostul ei local din Los Angeles, ci îi găzduiește și într-un spațiu atât de comod încât ar face ca majoritatea mutelor — și chiar și câțiva oameni — verzi de invidie. De fapt, numărul de câini din casa lui Richards este irelevant. Din punctul ei de vedere, cu cât mai multe, cu atât mai bine.

"Când mi-am demontat și mi-am remodelat casa, am transformat garajul într-un dormitor pentru câini," spune Richards. "Are tarabe și tapet frumos bronz, de culoarea caramelului, pe care mi l-am dorit pentru casa mea. Dar apoi nu aveam o cameră pentru el, așa că câinii l-au luat. Toți cei care văd camera mea pentru câini vor să revină ca unul dintre câinii mei."

Richards: Un punct moale pentru câini

De când era mică, Richards a avut un punct slab pentru câinii fără adăpost. În excursiile de camping în familie, când a dat peste vagabonzi, și-a făcut lobby părinților să-i aducă acasă. Ea nu a câștigat acele bătălii, dar câinii pe care i-au adoptat au fost salvari. "Ultimul a fost un schnauzer care a fost abuzat," ea își amintește. "Era orb dintr-un ochi. Mi-a plăcut că mamei mele nu-i păsa cum arată câinele. Nu trebuia să fie cel mai frumos câine."

O mare parte din legătura lui Richards cu animalele provine de la mama ei (care a murit de cancer la rinichi în 2007). Și Richards vede aceeași dragoste necondiționată de animale în fiicele ei Sami, de 8 ani, și Lola, de 6 ani. (Tatăl lor este fostul lui Richards, actorul Charlie Sheen. Richards a adoptat și o fetiță, Eloise, anul trecut.) Fetele iau după Richards. , atras de animalele care necesită o atenție suplimentară. "Aceștia gravitează spre cei răniți sau bolnavi sau care arată diferit," ea spune.

A continuat

Denise Richards și Pup My Ride

Richards s-a oferit voluntar la adăposturi de-a lungul anilor și astăzi este activ cu programul Pup My Ride de la Best Friends Animal Society. Organizația, care are un sanctuar în Utah, organizează transportul câinilor de la adăposturi și fabrici de căței până în zonele în care câinii sunt cel mai probabil să găsească case. "Până acum, au salvat mii de câini," spune Richards. "Dar este atât de sfâșietor, pentru că îi vezi pe toți câinii care nu pot merge în plimbare — cei prea bătrâni sau bolnavi. Am luat multe dintre ele acasă."

Una este Josie, o tânără de 17 ani pe care Richards a adoptat-o ​​în 2010. "Pur și simplu nu mi-am putut imagina cum își încheie zilele la un adăpost," ea spune. O alta este Princess, un shih tzu bolnav de cancer care aproape murise de foame. Aceștia doi, împreună cu animalul ei de companie de mult timp, Hank, un buldog francez, fac parte din haita actuală.

Richards dedică o secțiune a site-ului ei animalelor, unde postează fotografii cu câini disponibili pentru adopție. Ea spune că chiar dacă cineva caută un cățel mai degrabă decât un câine mai în vârstă, un adăpost este calea de urmat, deoarece au câini de orice dimensiune, formă, culoare și vârstă. Richards laudă magazinele de animale precum Fresh Paws of Bel Air și Pet Rush, ambele din Los Angeles, cu câini din adăposturi în loc de fabrici de căței.

"Este grozav, pentru că adăposturile pot fi intimidante, iar mulți oameni care merg acolo nu au o viziune despre cum poate arăta un câine," ea spune. "Am adus acasă niște câini în care doar o spălare și o tunsoare au făcut o asemenea diferență."

Richards are o viziune pentru câini — a ei, plus cei pe care încă nu îi salvează: "O fermă cu un sanctuar de salvare," spune ea încrezătoare. "Mi-ar plăcea să am asta într-o zi."

Revista WebMD – Caracteristică Examinat de William Draper, DVM la 01 februarie 2012

Surse

SURSĂ:

Denise Richards, actriță.

În fiecare număr de WebMD Animale de companie, le cerem experților noștri să răspundă la întrebările cititorilor despre o gamă largă de subiecte. În numărul nostru din iulie/august 2012, l-am întrebat pe expertul WebMD în sănătatea animalelor de companie despre cum să găsim o situație bună de îmbarcare pentru un câine.

Î: Familia mea pleacă în curând în vacanța de vară. Cum aleg cea mai bună canisa pentru câinele nostru?

A: "nu astepta," spune Nana Will din Gold Hill, Colorado, dresoare de câini de mai bine de 20 de ani. Will ține seminarii pentru a instrui personalul de îngrijire pentru câini la unitatea ei și face activități de consultanță în toată țara. "Începeți să verificați canisa acum, nu chiar înainte de a trebui să plecați. Întreabă-ți prietenii

sau medicul veterinar pentru referințe. Vizitați instalația pe care o aveți în vedere și faceți un tur," ea spune.

Întrebați personalul despre serviciile pe care le oferă și dacă există activități zilnice structurate.